Каков е мозокот на бизнисмените? Како тие размислуваат?

Луѓето кои се занимаваат со бизнис имаат поинаков свветоглед од луѓе кои не се претприемачи, работат за плата или административна работа. Бизнисмените се фокусираат главно на три точки: профит, време и цел. Профит Профитот е многу важен за луѓе што се занимаваат