Каков е мозокот на бизнисмените? Како тие размислуваат?

Луѓето кои се занимаваат со бизнис имаат поинаков свветоглед од луѓе кои не се претприемачи, работат за плата или административна работа.

Бизнисмените се фокусираат главно на три точки: профит, време и цел.

Профит

Профитот е многу важен за луѓе што се занимаваат со бизнис бидејќи тоа е чистата заработка кои тие ја имаат од својата дејност.

Освен профитот, постојат и други средства кои се пренаменуваат за производство или опрема. Трошоците се вложуваат во стекнување на услови за работа, а профитот е она што останува за лична награда.

Колку е поголем профитот, толку е поголема и заработката и наградата на бизнисменот.

fan of 100 U.S. dollar banknotes
Фото извор: Unsplash.com

Време

Бизнис умовите добро знаат дека времето е всушност пари и тие не се расфрлаат залудно со трошење на време на неважни работи.

Во суштина бизнисмените работат 24 часа, 7 дена во неделата, дури и кога изгледа дека одмораат или се излезени.

person holding white mini bell alarmclock
Фото извор: Unsplash.com

Цел

Бизнисмените се целно-ориентирани и имаат долгорочни планови и стратегии. Луѓето што имаат свој бизнис гледаат во иднината и се трудат да го развиваат својот бизнис план.

man wearing white top looking at projector graph screen
Фото извор: Unsplash.com

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.