БОН ТОН: Правила кои треба да ги почтува еден џентлмен на концерт (ВИДЕО)

Секоја пригода во која што можеме да се најдеме, бара одреден тип на однесување или има некои правила кои што треба да ги почитуваме. Кога станува збор за концертите во Филхармонија, постои еден основен бонтон на однесување кој секој од нас треба

Дневен водич за вистински џентлмени

Некои работи кои порано важеле за квалитетни и за примерни, денеска се гледаат можеби со искривена перцепција. Што значи денеска да се биде џентлмен или модерен господин? Кога збориме за џентлмен, има некои работи кои остануваат непроменети, а како поминува времето, никогаш и

Разговор на тема: “деловен” бонтон

о контактите со деловните партнери, најважен е првиот впечаток. Поради тоа, ако сакате што подобро да се покажете, не е доволно само убаво и уредно да седите на состанокот. Покрај сето тоа, многу е важно и како зборувате и како гестикулирате. Сето

“Бон-Тон” на социјалните медиуми, дали воопшто знаете што тоа значи?

Друштвените или социјални мрежи веќе одамна го добија статусот на порок во општеството. Оние кои не веруваат, а ги користат, би требало да пробаат да се исклучат на некое време, но да продолжат да егистираат нормално и да ги извршуваат своите обврски,

Разговор на тема “бизнис бонтон”

Во контактите со деловните партнери, најважен е првиот впечаток. Поради тоа, ако сакате што подобро да се покажете, не е доволно само убаво и уредно да седите на состанокот. Покрај сето тоа, многу е важно и како зборувате и како гестикулирате. Сето