Украдете ги овие 5 модни совети од Италијаните

‘Sprezzatura’. Тоа е интересен збор кој нема конкретен превод. Еден збор кој го опишува целиот стил на италијаните. Тоа е неостварлив концепт на облекување кој што не го може никој друг. Од нивните извонредни модни саеми, како Пити Уомо, до нивниот секојдневен уличен

Sprezzatura: Тајната на италијанскиот стил

Италијанскиот господин изгледа беспрекорно и дефинитивно не е здодевен. Италијанскиот господин е шик, кул и зрачи со аура на уредност без да гледа дека тој премногу се обидел да го постигне тоа. Ова е принципот на италијанскиот стил, добро познатото Sprezzatura, италијанскиот збор за