/

Ако сте пушач наутро земајте маслиново масло за орална хигиена

Гаргара на маслото е еден од најпознатите методи за чистење на усната шуплина во Ајурведата, но придобивките не се поврзани само со устата. Оваа древна техника за чистење може да изгледа невообичаено за многумина, но се покажа дека тресењето на маслото влијае