/

Мудар маж vs. паметен маж. Во што се состои разликата?

Во секојдневна комуникација често го користиме терминот – паметен, од паметен човек, преку паметно милениче, до паметен телефон (smart phone). Ретко се среќава придавката „мудар“ и тешко е да се одреди што е мудар човек. Неколку разлики помеѓу паметен маж и мудар