/

Протеинска бомба за после тренинг: Салата со авокадо и туна

Оваа салата е богата со протеини и омега три масни киселни, поради што можете да ја конзумирате и како главно јадење. Оброкот кој може да го замените со оваа салата е ручек. Ручекот е идеално време за внес на поголема количина протеини

15 видови на храна со висока содржина на протеини

Без разлика каква исхрана практикувате, протеините се неизбежни макронутриенти ако сакате да го одржите вашето здравје, да го контролирате апетитот и да обезбедите храна за мускулниот систем. За полесно да го постигнете посакуваниот дневен внес на овие макронутриенти, во продолжение следи листа од 15

Научно потврдни совети за подобра исхрана

Подобра исхрана значи побрзо ослободување од вишокот масти и подобри целокупни фитнес резултати, но воедно е и најтешкиот аспект од фитнесот за многу луѓе. Потребно е време за да се навикнете на одреден режим на исхрана, а уште потешко е да се