/

Не бидете со камено срце: Гушкањето е добро за расположението

Постојат различни профили на луѓе, некои ги нарекуваме „позатворени“ и „поладни“ и тие не сакаат близок контакт со другите луѓе, додека другите се спротивни на нив и се однесуваат послободно со другите. Потоплите луѓе не стравуваат од гушкање и допири, иако се

Мит или вистина: Дали дождот влијае на нашето расположение?

Често зборуваме, дали дождот влијае на нашето расположение или не. Ако често зборуваме за времето и временските услови, истражувањата покажуваат дека не ни е грижа толку многу за времето. Барем не толку колку што мислиме. Без разлика дали е сонце или дожд, без