Каде се наоѓа и колку чини најскапата слика на светот?

Некаде во Саудиска Арабија, скриена по налог на престолонаследникот Мохамед бин Салман, е најскапата слика на светот, „Салватор мунди“ на Леонардо да Винчи. Никој во уметничкиот свет не знае со сигурност каде е сликата. Повеќето набудувачи се согласуваат дека најверојатно е стациониранa