/

Дали е подобро да јадеме овошје или да го пиеме исцедениот сок

Сокот од портокал и портокал ги има истите основни хранливи материи, но целото овошје содржи многу диетални влакна во оваа форма. Диеталните влакна го помагаат процесот на варење и ја забавуваат апсорпцијата. Шеќерот од соковите брзо влегува во крвта, додека истата количина