/

Рецепт за смути кое ве прави посреќни и ве „тера на љубов“

Некои состојки го смируваат организмот, ги блокираат рецепторите за болка, ве чистат од слуз и поттикнуваат лачење на некои хормони. Најважни за доброто расположение се домаминот, серотонинот, ендорфин и секако адреналин. Покрај хормоните на среќа и добро расположение, постои и хормон кој

Зошто станувањето во 5 може да биде клуч до успехот

Да се биде утринска личност е клуч до успехот. Не секој може да го прави тоа и да биде продуктивен. За некои од нив тоа е пекол. Но, кои  се придобивките од станувањето во 5 часот наутро? Имате повеќе енергија Со утринско