Шешир – симбол на елеганција, сериозност, стаус, стил

Се до средината на 60 години неизбежен аксесоар на речиси секој господин бил шеширот кој симболизирал сериозност,елеганција, префинетост, стил и статус. Секако во ладните денови служел за заштита од студ, дожд и снег, додека во летните за заштита од сонце. Мажите облечени