Бенкси го обвини брендот Guess за кражба на неговото познато дело (ФОТО)

Бенкси на својот Инстаграм профил го обвини брендот Гес за кражба неговото познато дело. Имено, брендот го поставил ова дело на излогот од својата продавница во Лондон.

Тој ги повика своите следбеници на Инстаграм да дојдат во Гес и да ги копираат нивните продукти бидејќи нели, тоа е нормално според брендот.

Бенкси е непознат автор на многу ремек дела, кои најчето ги изведува на улиците низ Лондон и Англија. По неговата реакција брендот одлучи да го промени излогот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.