Бидетет секогаш умерени. Еве во кои случаи еден џентлмен не треба да претера со пиењето

Манирите се голема одлика на вистинските џентлмени. Навиките за тоа како да се однесувате, и пред кого се учат, и треба да се почитуваат. Никој од вас не сака да имаат луѓето лошо мислење за вас. Затоа еве една тема која е интересна, и која заслужува внимание, а тоа е пиењето.

Границата од пијан и да изгледате неуредно е многу мала, а да бидете пијан и неуреден на погрешно место претставува грев за секој џентлмен. Во продолжение погледнете неколку случаеви во кои ниту еден господин не смее да претера со алхохолот.

НА НЕКОЈ КОРПОРАТИВЕН НАСТАН

ВО ЦРКВА

ПРЕД 12 ЧАСОТ

ВО ЈАВЕН ПРЕВОЗ

ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТОТ

ВО НЕДЕЛА НАВЕЧЕР

ЗА ВРЕМЕ НА НОВОГОДИШНАТА ЗАБАВА СО КОЛЕГИТЕ ОД РАБОТА

Затоа запомнете, сликата за вас ја креирате самите вие.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.