Бил Гејтс и неговата грешка која никогаш нема да си ја прости

Една од најголемите животни грешки кои што ги направил милијардерот Бил Гејтс е што им дал на Гугл можност и шанса да го превземат Андроид, стандардната платформа која што не може да се користи на Епл.

Во светот на софтверите, особено кога станува збор за платформите, тоа е пазар каде што победникот носи се- изјавил Бил Гејтс, основачот на Мајкрософт.

Најголемата грешка која што и тој сам ја признава е тоа што не успеал да го направи Мајкрософт тоа што е Андроид денеска.

Компанијата Гугл го купила Андроид за 50 милиони долари и во 2007 година и најави дека ќе има нов мобилен систем кој што ќе им овозможи на луѓето пристап до интернет. Можноста Гугл да дојде до оваа прилика е грешката која што Бил Гејтс не може да си ја прости.

Да не згрешел Гејтс во ова, Мајкрософт денеска ќе беше најголемата компанија во светот.

ФОТО: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.