ВИДЕО: Џентлмен Магазин – Mille Miglia, трка на вистинските џентлмени

Многумина не слушнале за познатата трка на џентлмените Mille Miglia. Оваа трка која трае 4 дена, ви ги буди сите можни чувства на нешто спектакуларно, на нешто незаборавно.

Што е Mille Miglia?

Првата Miglia Mille се пдржала во 1927 година. Овој настан е креиран од една група на ентузијасти за автомобили во Бреша, Италија. Нивната трка е одговор на губењето на познатата трка во регионот Italian Grand Prix која се сели во Monza, седум години порано. Кругот од 1000 милји околу северна Италија, се одува секоја година изминатите 30 години. Имаше мала пауза за време на втората светска војна.

Оваа трка станува симбол на Италија и на престижот. Возат големи ентузијасти и љубители на автомобили. Луѓе скои се џентлмени.

Се возат ретро автомобили.

Погледнете го прилогот на Џентлмен Магазин кој зборува токму за оваа тема.

Leave a Reply

Your email address will not be published.