Дали е здраво да пиеме кафе на гладен стомак?

Според многу експерти, кафето на празен стомак не е баш добра идеја. Тоа ја зголемува желудечната киселина и можете да чуствувате мачнини во текот на целиот ден.

Големите количини на кафе со себе носат и поголем стрес на организмот, а кога кафето го пиете на празен стомак, тој проблем може да се зголеми. Со цел да ги намалите негативностите од кафето наутро, трудете се да ставите нешто во вашиот стомак.

Една од главните причини поради која кафето ствара стрес на организмот е хормонската нерамнотежа за за која е виновен кофеинот. Утринското кафе го пореметува серотонинот кој е најбитен за среќата и состојбата на човекот.

Според екпертите, ако престанеме да пиеме кафе на празен желудник ќе се чуствуваме подобро и попријатно.

Ние не можеме очи да отвориме без кафе.

Leave a Reply

Your email address will not be published.