Еве кои се најбогатите фамилии во светот

Kога станува збор за најбогатите фамилии во светот, првите 25 на листата поседуваат заедно неверојатни 1,1 трилиони долари богатсво. Од секаков вид на бизнис до создавање на глобални империи кои, еве кои се најбогатите фамилии во светот.

Pritzker

 • Компанија Hyatt Hotels
 • $33.5 милијарди

Cox

 • Компанија Cox Enterprises
 • $33.6 милијарди долари

Kwok

 • Компанија Sun Hung Kai Properties
 • $34 милијарди

Mulliez

 • Компанија Auchan
 • $37.5 милијарди

Albrecht

 • Компанија Aldi
 • $38.8 милијарди

Boehringer von Baumbach

 • Компанија Boehringer Ingelheim
 • $42.2 милијарди

Cargill-MacMillan

 • Компанија Cargill
 •  $42.3 милијарди

Quandt

 • Компанија BMW
 • $42.7 милијарди

Ambani

 • Компанија Reliance Industries
 • $43.4 милијарди долари

Wertheimer

 • Компанија Chanel
 • $45.6 милијарди

Dumas

 • Компанија Hermes
 •  $49.2 милијарди

Van Damme De Spoelberch, De Mevius

 • Компанија Anheuser-Busch Inbev
 • $54.1 милијарди долари

Mars

 • Компанија Mars
 • $89.7 милијарди

Koch

 • Компанија Koch Industries
 • $98.7 милијарди

Walton

 • Компанија Walmart
 • $151.5

Leave a Reply

Your email address will not be published.