Едрење, една од најубавите работи на светот

Едрењето важи за една од најубавите работи на светот. Вистинско уживање, максимално релаксирање, истражување. Секој кој еднаш отишол на едрење, посакал да го прави тоа секоја година.

Како дестинации кои важат з анајубаи за едрење и луѓето ги бирааат да крстарат се Истра и Далмација во Хрватска, и островите низ Грција. Тоа е поради големиот број на острови и убавината на овие острови.

Овие дестинации се омилени и поради фактот дека тука можете да уживате, за разлика од оние Волво Кеан Трки каде се едри преку океани, или низ поголемите и поотворени мориња каде се бара посриозен брод за едрење кој знае да чини околу 10 милиони или 20 милиони евра.

Едно патување или едрење низ Јадранското Море или Грција зависно од сезоната знае да чини од 2.500 евра до 15.000 евра. Најчесто одат 8 луѓе, и плус скипер. Затоа не се мислете и резервирајте си некој катамаран или едрилица во првата прилика.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.