Животната филозофија на еден од најголемите дизајнери Брунело Кучинели

Еден од најпознатите светски дизајнери, Брунело Кучинели, има доста што да каже од неговот искуство. Важи за пример за еден претприемач и успешен човек кој може да го гледате како вистинска инспирација.

Јас чувам меморијата од моето детство. Никогаш не сум видел како моите родители се расправаат, а јас сè уште го имам во предвид имиџот на татко ми, дедо ми и моите чичковци кои работат напорно, но со спокоен став. Ние водевме едноставен, но мирен живот. Нивниот пример беше незаборавно искуство за мене, модели за улоги кои сè уште ме инспирираат.

Тој верува дека постојаното присуство на интернет постојано ја влошува неудобноста на душата. Според неговото мислење, треба да го преиспитаме и редизајнираме нашиот живот и да се грижиме за нашиот ум преку учење и да се грижиме за нашата душа преку молитва и работа.

Кога ќе се чувствуваш тажно, кога некој те навредува, кога нешто ќе тргне наопаку, излезете и погледнете на небото и на ѕвездите и сè ќе се врати на своето место.

Тој постојано се обидува да инвестира во човек и достоинството, верувајќи дека човечките суштества се чувствуваат подобро и покреативно ако условите за работа се пријатни. Кучинели смета дека е крајно време  да се припише морално и економско достоинство за работа, особено за занаетчиска работа, што ја олицетворува убавината и единственоста на нашиот народ.

Би сакал да работиме на ист начин како и до сега, обидувајќи се да создадеме убави, специјални, современи, шик производи, истовремено почитувајќи ја човековата одржливост. Би сакал нашата младина да престане да се плаши – како што не учеа родителите – и да го замениме стравот со надеж

Leave a Reply

Your email address will not be published.