За сите љубители на кафето, овие земји мора да ги посетите (ВИДЕО)

Туризмот во светот ја има најтешката година во последно време. Затоа голем број од туристичките провајдери во светот веќе се насочени кон 2021 година, и сите трендови кои не очекуваат 6 месеци од сега.

Една од актуелните теми е и туризмот поврзан со кафето. Има земји од сите континенти, дел каде пиењето кафе во локалното кафуле е посебна култура (Европа), дел каде се произведува најголем дел од кафето кое се пие во светот (Јужна Америка, Азија и Африка). Дефинитивно добра атракција за уживање покрај сите познати знаменитости, плажи, и други начини на забава.

Прво како асоцијација кога ќе се спомене земја на кафето ви доаѓа Италија. И на нас исто така.

Во продолжение листа на 10 дестинации за прошетка каде главниот збор го има кафето.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.