За што најмногу дискутираат македонските бизнисмени?

За да се подржат едни со други, познатите и непознатите за јавноста, деловни лицa ширум светот меѓусебно разменуваат совети за успех и раст. Ова се само некои од нивните пораки и совети кои си ги делат меѓусебно.

Македонските бизнисмени знаат дека комуникацијата е многу важна. Без добра комуникација и поддршка на одредени проекти и задачи, теко дека може да се успее. Затоа гледајте да се човечни, емпатични, и избегнувајте да сте себични, не би сакале да останете сами во светот на бизнисот.

За истрајноста:

Не се откажувај. Биди трпелив. Имај многу верба. (Clutched&Covered)

Никогаш не ја потценувај моќта на истрајноста и упорноста. (Naehas INC)

Работи многу и води ја работата од челото. (Prestige Marketing)

За преземањето на акции:

Следната работа направија ја правилно. Чекори напред со акциите. (BreezyHillMarketing)

Не чекај нешто да направиш. Направи го сега! (Stig)

Не се затскривајте. Туркајте се цело време напред. (Pablo Salmon)

За бинисот:

Направете одличен производ. Мора да изгледа убаво. (Eamon Jubbawy)

Мора да имате монопол над она што го произведувате. (Patrick McFadden)

Секако дека ќе ви биде потребен еден одличен адвокат. (Chantielle MacFarlane)

Насочете се на следбениците. Направете волшебен тим. (Arash Shirazi)

Подгответе се за најлошото. Надевајте се на најдоброто. (Rob Hayes)

Морате да ги разберете своите купувачи. Секогаш правете истражувања. (Amber Craig)

Leave a Reply

Your email address will not be published.