Згодните мажи управуваат со светот на бизнисот

Една студија на Харвард открива дека мажите, менаџерите или претприемачите со убав изглед имаат поголема веројатност успешно да ја извршат истата работа, под истите услови, отколку помалку привлечни мажи или жени.

Вообичаено е жените да кажат дека позгодните колеги имаат подобри шанси да го унапредат својот бизнис. Но, според оваа студија, мажите треба да се грижат за појавата на помлади и згодни колеги.

Инвеститорите ќе можат полесно да ги инвестираат своите пари ако човекот што го презентира планот на инвеститорите е убав, според Харвард. Од друга страна, атрактивните женски менаџери имаат исти шанси за успех како и оние кои се помалку физички привлечни, според истата студија.

Leave a Reply

Your email address will not be published.