Какви мажи се најпосакувани во ова денешно модерно време?

Ако жената сака да го направи својот маж попривлечен, тогаш треба да му купи ракавици и средства за дезинфекција како изненаден подарок. Зошто? Научниците откриле дека жените повеќе ги привлекуваат мажите кои се активно вклучени во домашните работи, пренесува Bright Side.

Благодарение на психолозите Скот Колтрајн и Микел Адамс од Универзитетот во Калифорнија, конечно можеме да објасниме зошто жените повеќе ги привлекуваат мажите кои чистат или собираат валкани алишта. Според резултатите од нивната анализа, жените сметаат дека е попривлечно и пожелно мажите да работат низ домот.

Нивните откритија беа поддржани од Советот на современо семејство, кој посочи дека жените исто така работат со полно работно време. Двојките кои исто ги практикуваат домашните работи се позадоволни од нивниот брак. Психологот Готман спроведе свое истражување, чии резултати го поддржаа истражувањето на психолозите споменати погоре. Неговата истрага откри дека жените ја гледаат вклученоста на своите сопрузи во домашните задолженија како гест на љубовта, што ги прави нивните партнери попривлечни.

Анализата ја дискредитира идејата дека мажите се помалку мажи ако редовно вршат домашни работи, чуваат бебиња, прават вечера или ги чистат подовите. Реалноста на ситуацијата е спротивна, домашната помош е пожелна и привлечна, може дополнително да ја зајакне вашата врска.

Татковците оставаат добар пример за своите синови преку домашната работа. Студијата покажа дека децата кои дома со нивниот татко прават домашни работи, подобро се здружуваат со другите деца и се дружат полесно од оние што не. Како додаден плус, истражувачите забележаа дека овие деца ретко влегуваат во конфликти, создаваат проблеми, не се депресивни или не се повлекуваат од социјалниот живот. Ова е дете со кое сите би сакале да се дружат.

ФОТО: Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Постојат три типа на мажи според односот кон жените

Leave a Reply

Your email address will not be published.