Како да останете продуктивни во деловниот свет

Дали некогаш се прашувате зошто успешните луѓе се чини дека имаат повеќе часови во текот на денот отколку вие? Очигледно, тие не. Тие само знаат како добро да ги искористат 24 часа што ги имаат. И можете и вие. Да се биде високо продуктивен е лесно. Тајната е во тоа како можете да го програмирате вашиот ум и да ги вклучите навиките. Еве два начини како да станете продуктивно во деловниот свет.

Славете ги вашите победи – Кога ги славите своите победи, му велите на вашиот ум дека го имате она што е потребно за да бидете успешни. Ова помага да се зголеми довербата во себе и вашата способност да бидете продуктивни. Плус, тоа ве прави да се чувствувате добро. Буквално кажете си „направивте одлична работа таму“ или „Горд сум на тоа како успеав да ја завршам оваа задача“. Или можете да си дадете малку опуштање како награда. Работи секој пат.

Поставувајте рокови – Според законот на Паркинсон, работата се проширува за да се пополни времето што е на располагање за нејзино завршување. Што значи ова, во суштина, една задача што ќе ви одземе четири часа да ја завршите, може да биде завршена за половина од тоа време, ако си поставите рок од два часа за истата задача. Имајќи го ова во предвид, можете да го искористите законот на Паркинсон во ваша корист. Крајните рокови го осмислуваат вашето време на нула во ограниченото време на располагање, така што сметате дека работите многу побрзо за да бидете сигурни дека го погодивте рокот. Како резултат, станувате попродуктивни со задачите што треба да се справите.

Вежбјате и насочете го уморт кон вашата задача. Верувајте дека нема нешто што не можете да го направите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.