Како да станете џентлмен во само неколку чекори

Влеговме во нова деценија, што значи дека сега имате совршена можност целосно да се промените и да започнете некои нови навики. Но, за кој стил се одлучувате? Постојат голем број на добри опции, но тие без сомнение ќе станат досадни по некое време. Ако сте во потрага по стил кој навистина никогаш не излегува од мода, тогаш треба да се одлучите да станете вистински господин или џентлмен. За да дознаете што мора да направите за да изгледате и да се однесувате како вистински џентлмен, прочитајте подолу.

Без оглед на вашите физички карактеристики, можете да изгледате како џентлмен ако го сакате тоа. Со практикување на следниве совети веднаш луѓето ќе препознаат квалитети во вас.

 • Секогаш носете облека што одговара на вашата тежина, градба и висина
 • Внимателно закопчувајте ги компчињата на вашиот костум
 • Обрнете внимание на деталите
 • Грижете се за облеката и не излегувајте од дома со не пеглана гардероба
 • Ставете дрвени поставки во чевлите, така што тие ќе ја задржат својата форма

Водете хигиена на највисоко можно ниво. Ова значи дека треба да мирисате убаво, да изгледате свежо, треба да ја местите косата секој ден, а треба да ја одржувате и брадата на лицето за да бидете сигурни дека секогаш изгледате уредно.

Ако сакате да го живеете животот како вистински господин, треба да поседувате автомобил со приказна, или автомобил кој ќе го направите да биде со стил. На овој начин ќе можете да покажете колку сте секогаш на место каде и да одите, дури и без да кажувате или правите нешто. Не се плашете се, затоа што купувањето на елегантен автомобил не треба да ве присилува да извадите друга хипотека на вашиот дом. Постојат многу дилери на користени автомобили кои нудат автомобили по добра цена.

Почитувајте ги манирите. Можеби направивте се што напишавме погоре, но облеката што ја носите и автомобилот што го возите нема да бидат доволни за да ве претворат во вистински господин. Ако сакате целосно да го прифатите овој начин на живот, треба да постапувате и на префинет начин. Некои од работите што мора да ги направите за вистински да се однесувате како џентлмен, вклучуваат:

 • Да се биде искрен
 • Да се биде лојален
 • Да не користите погрдно зборови
 • Да се биде културен
 • Да не озборувате
 • Ставање на други луѓе на прво место

Leave a Reply

Your email address will not be published.