Како да фатите боја на море како Италијаните

Сигурно секоја година пред летните одмори сакате тоа лето да имате боја налик Италијаните. И некој од вас фача, а некој е црвен како рак и гори. А, да сме искрени нема поубаво од онаа бронзена боја која може да се добие на летовање.

Еве што треба да направите за да фатите боја како што сакате.

КОРИСТЕТЕ МАСЛО ЗА СОНЧАЊЕ

Маслото за сончање е најдобро за фаќање на добра боја. Користете масло кое е водоотпорно.

ПРАВИЛНО КОРИСТЕТЕ ГО СОНЦЕТО

Сончајте се додека можете, а кога ќе ви дојде многу топло покријте се или сокријте се некаде. И така повторувајте.

КОРИСТЕТЕ КРЕМА ЗА ПОСЛЕ СОНЧАЊЕ

Многу важен момент. Кремата ја хидрира кожата, а вие ќе се чувствувате одлично.

НОСЕТЕ ЛЕСНА ГАРДЕРОБА

Лесната гардероба, или онаа мека гардероба е најдобро за бојата на кожата.

АКО НЕ УСПЕВАТЕ ДА ФАТИТЕ ДОБРА БОЈА, ЛАЖИРАЈТЕ ЈА

Убавата боја не секој може да ја фати. Затоа ако и покрај сите овие препораки не успеете, земете крема за потемнување. Тоа е сигурен избор

ФОТО: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.