Кина го претстави најбрзиот транспорт (ВИДЕО)

Кина и нејзината технологија немаат граници. Познати се по тоа што постојано ги менуваат тековите на животот и ги развиваат најновите технологии во секој сегмент. Отсекогаш Кина имала модерен транспортен систем, и постојано се надоградува.

Маглев, е најновото достигнување на кинеската технологија. Тоа е супер брз воз кој работи на магнетна левитација способен да развие брзина од 600 километри на час.

Leave a Reply

Your email address will not be published.