Клучна карактерна особина на успешните бизнисмени

Која е таа една особина која мора да ја има еден претприемач или бизнисмен за да биде успешен? Ако прашате неколку бизнисмени со сигурност ќе ви кажат одговори од типот на способноста да се читаат финансиските извештаи, способноста да се препознаат компании со економски ров или способност да се идентификуваат управувањата со квалитетот. Да, и овие особини се доста важни, но има една работа која ќе ве разликува од останатите бизнисмени. Тоа е трпеливост!

Сигурни сме дека трпението е нешто со кое сите се бориме. Ако е лесно, ќе имаме помалку проблеми со нашите брачни партнери, помалку акциозност итн. Трпеливоста е тешка доблест за совладуавање. Ние нема да даваме техники за тоа како да ја совладате трпеливоста, но ќе ви кажме дека имајќи способност да бидете трпеливи кога станува збор за инвестирање и бизнис, тоа ќе ви даде предност што вашиот IQ никогаш нема да го направи.

Според еден од најпознатите инвеститори на сите времиња Ворен Бафет, успешното инвестирање бара време, дисциплина и трпеливост. Ова се зборови од еден од најуспешните луѓе на светот. Затоа немојте да се прашувате како трпеливоста и времето водат до подобри резултати.

Leave a Reply

Your email address will not be published.