Колку време им требало на Бил Гејтс, Џеф Безос и Елон Маск да стигнат до првиот милион?

Клубот на милионерите брзо ги додава членовите. Во 2020 година, имало повеќе од 19,6 милиони луѓе со шест цифрени суми,  до 2023 година, тој број се очекува да порасне на повеќе од 23,4 милиони. Милијардерите во светот се многу потешка група – повеќе од 2.200, според еден извештај на Оксфам Интернешнл.

Но, кога најбогатите луѓе тргнаа по оваа траекторија? Имињата како што се Бил Гејтс, Џеф Безос и Елон Маск, го направија својот прв милион на просечна возраст од 36 години. Ова истражување ја користеше годишната листа на Форбс милијардери за да ја одреди точката во која нивната нето вредност достигна еден милион долари или повеќе. Истражувањето проценува врз основа на кариерата на поединецот во прашање и пресвртници на компанијата. За подлабоко нуркање во тоа како и кога богатите ги направија своите милиони, проверете го подолниот инфографик.

Leave a Reply

Your email address will not be published.