Колку парфем е доволно за да мирисаме убаво

Можете да научите многу за мажот со начинот на кој тој се подготвува. Малкумина размислуваат толку многу во тој процес на бирање на гардеробата, и сериозната зависност од мирисот. Гледајќи едно од неодамнешните видеа на TikTok на стилскиот инфлуенсер, на кои се гледа како се подготвува за излет на Genesis Scottish Open, дознавме дека е можно да се потроши половина шише тоалетна вода одеднаш.

Првично се потсмевавме на идејата да користиме мирис како спреј за бубачки. Но, тогаш сомнежите почнаа да навлегуваат. Колку е всушност точниот број пати да се испрска мирис? Дали треба да прскаме повеќе или помалку во зависност од времето, приликата или видот на мирисот што го носиме? И дали има нешто како премногу?

Можевме со задоволство да претставиме серија одговори на овие прашања врз основа на нашето сопствено искуство, но наместо тоа, решивме дека ќе биде многу подобро да им ги поставиме на неколку парфимерии и експерти со добро мирис. Додека нивните одговори нашироко поддржуваат полиберален пристап кон прскањето има една работа за која сите се согласуваат…

Тоа е прашање на личен вкус

Според сите треба да се прскате онолку пати колку што сакате. Некои луѓе го сакаат тоа суптилно, а други го сакаат толку силно што нивните соседи знаат што носат.

Да се ​​полееш со парфем е скапа навика и, се разбира, некои од нас сакаат да носат повеќе од еден мирис истовремено, па дали треба да се пристапи кон слоевитоста имајќи на ум специфичен сооднос? Има една мантра дека нема правила, само возбудливи откритија. Методот е исто така многу личен – можете да изберете да носите две колонски колони или да имате основен слој на мирис од средство за миење тело или лосион и потоа да испрскате различен мирис на врвот. Резултатот секогаш ќе биде израз на вашата индивидуалност и вкусови.

Прскајте повеќе во постудените и потопли денови

Со приближување на есента, вреди да се размисли како променливите годишни времиња можат да влијаат на моќта на мирисот. Кога е ладно, мирисот не се појавува моќно, додека топлото време има тенденција да ги прави мирисите поинтензивни.

Топлите и влажните услови можат да не направат повеќе среќни. Повторното нанесување на вкусни, освежителни мириси е секако пријатно при топло, лепливо време и разумно со оглед на тоа што предизвикува мирисот побрзо да испарува.

Прилагодете се за стил, концентрација, па дури и за брендот

Тоалетните води имаат тенденција да имаат најлесна концентрација на мирисно масло и затоа може да се применуваат најлиберално, додека парфемот може да бара само најмала количина. Помалку концентрираните мириси честопати треба почесто да се надополнуваат во текот на денот. Парфемот треба да се стави само двапати, еднаш наутро и еднаш навечер.

Колку прскања се премногу? Прашајте ги вашите пријатели

„Олфакторниот замор“ е реален и се појавува откако ќе носите одреден мирис некое време, каде што станува многу потешко да се препознае кај вашата личност. Вашиот мозок се приспособува на вашиот личен мирис, и ефективно повеќе не се „подесува“ со него, така што може да продолжи да забележува други мириси, како што се предупредувачки сигнали или дури и храна. Затоа прскањето со парфем, според вас може да биде малку, но според другите може да биде многу, ззатоа најдобро е да ги прашате нив.

Каде да се прска – на телото, косата или во воздухот?

Каде да се прска е многу индивидуално. Некои ќе испрскаат облак и ќе влезат во него, други ќе испрскаат пулсни точки. Лично, ние ставаме на зглоб и вратот зад увото. Исто така, убаво е да го ставите на шал или марама ако сте тип што го носите. Убао е и на градите бидејќи овие области постојано ќе ослободуваат топлина од телото што ќе му овозможи на мирисот добро да зрачи и да се распрснува.

Кој е поводот?

Останатите работи што ја одредуваат вашата стратегија за користење парфем се времето од денот и видот на настанот. Дали сакате мирисот да биде посуптилен за да го мириса само девојката или сакате да ве мириса цел ресторан?

Размислете за оние околу вас

Имало ситуации кога во парфимерија сте прснале на вас со повеќе од 10 парфеми. Иако сме уверени дека сте мирисале прекрасно, не сите го ценат мирисот на ист начин. Бремените жени имаат акутно чувство за мирис, така што вашиот најопоен мирис може да биде туѓа главоболка.

Измерете ја температурата на местото каде што сте. Во Јапонија, на пример, носењето силен мирис се смета за малку непристојно, затоа намалете го прскањето на минимум, додека другите земји, особено на Блискиот Исток, сакаат да се капат во нештата.

Кој бил на Блискиот Исток станал фасциниран од мирисите што ги сретнал. Мислам дека секогаш е учтиво да се почитуваат местата што ги посетувате. Ние сме амбасадори од каде доаѓаме, а првите впечатоци можат да имаат трајно влијание.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Како да се ослободите од болки во грбот?

Leave a Reply

Your email address will not be published.