Колку “поминатите километри” ни се важни на нас мажите

Луѓето се една многу интересна категорија за истражување особено кога се работи за секост и сфаќањата, чудните ритуали и културолошки обичаии.

Една студија направена неодмна се позанимавала со истражувањето околу бројот на сексуални партнери и дали таа информација има било какво значење во нашите сексуални односи.

Во тек на онлајн истражувањето, во кое биле вклучени 188 пациенти, научниците ги наведувале испитаниците да стапат во врска со различни партнери, хипотетички, од кои сите имале различна бројка на сексуални партнери.

На прашањата за секс за една вечер, или врска без обврска, оптимален број поранешни бил два до шест.

Мажите на ова прашање одговориле дека повеќе сакаат да бидат со девојка која е невина, или која имала до два партнери во животот.

Кога се работи за долгите врски, разликата помеѓу мажите и жените се помали, и двата пола одговориле дека не сакаат да влезат во врска со жена или маж кои имале повеќе сексуални партнери. Според истражувањето оптималниот број на на сексуални партнери бил од два до три. Секој нареден партнер, ја намалувало желбата кај мажот или жената кон партнерот.

Многумина од мажите одговориле дека не сакаат да влезат во врска со жена која имала голем број на сексуални партнетри.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Ги прашавме жените: Како изгледа нивен незаборавен секс?

Leave a Reply

Your email address will not be published.