Која генерација на мажи е најмногу сексуално активна

Според најновите истражувања, мажите родени меѓу 1993 и 2001 година значително сексуално биле поактивни за разлика од генерациите претходно. Заедничката работа на лондонската школа за хигиена и тропска медицина и Универзитетскиот колеџ во Лондон откри дека хетеросексуалните млади имаат многу поотворен ум кога станува збор за нови идеи во кревет.

Студијата, спроведена на секои десет години, вклучува 45.000 учесници и користи податоци од Националното истражување за сексуални ставови и начин на живот.

Бројот на мажи и жени кои тврдат дека имале вагинален, орален и анален секс е двојно зголемен во однос на претходната генерација, така што односот сега е еден од четири мажи и еден од пет жени.

ФОТО: Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Една од клучните работи за добар секс

Leave a Reply

Your email address will not be published.