Која е разликата помеѓу успешните и неуспешните луѓе

Успехот е многу суптилна работа. За да го постигнете морате да бидете издржливи, да имате позитивен став и способност да бидете отворени кон другите.

Сајтот BrightSide состави водич кој ќе ви помогне да разберете како точно успешната личност се разликува од неуспешната. Сочувајте го овој текст и прочитајте го во моментите кога ви се чини дека ништо не оди според планот.

Успешни: Покажуваат благодарност и даваат комплименти

Неуспешни: Ги критикуваат другите лица без основа

Успешни: Знаат како да простат

Неуспешни: Даваат примедби

Успешни: Живеат за моментот

Неуспешни: Живеат во минатото

Успешни: Преземаат одговорност за грешките.

Неуспешни: Ги обвинуваат другите

Успешни: Споделуваат информации

Неуспешни: Чуваат тајни

Успешни: Поттикнуваат позитивна енергија

Неуспешни: Изразувааат негативни чувства

Успешни: Зборуваат за идеи

Неуспешни: Ги озборуваат другите

Успешни: Ја прославуваат победата со останатите

Неуспешни: Ги преземаат сите заслуги за себе

Успешни: Секогаш се подготвени за промени

Неуспешни: Се плашат од промените

Успешни: Се надеваат дека сите ќе успеат

Неуспешни: Потајно се надеват на туѓиот неуспех

Успешни: Ги земаат во предвид туѓите гледишта

Неуспешни: Ги гледаат работите само од своја перспектива

Успешни: Си поставуваат сами на себе цели

Неуспешни: Не си поставуваат цели на себе си

Успешни: Знаат што сакаат

Неуспешни: Не знаат што сакаат

Успешни: Секогаш учат

Неуспешни: Мислат дека знаат се

Успешни: Читаат книги

Неуспешни: Само гледаат ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.