Кој е правилен начин за почеток на денот?

Не го прескокнувајте најважниот оброк во денот, бидејќи тој е наречен така со причина. Изберете намирници кои ќе ви ја дадат потребната енергија. Време е утрото да го започнете смирено и без брзање…

1. Облеката за утре подгответе ја претходниот ден

Бидејќи и сами знаете колку време така ќе заштедите.

2. Одалечете го алармот од вас

Доволно далеку за да го слушнете, а да морате да станете од креветот кога тој ќе започне да ѕвони.

3. Квалитетен појадок

Не го прескокнувајте најважниот оброк во днеот, бидејќи тој е наречен така со причина. Изберете намирници кои ќе ви ја дадат потребната енергија. А тука се секако и вкусните цедени сокови, кои се идеални за топлото време.

4. Излезете на дневно светло

Дневната светлина е најдобриот мотиватор за будење.

5. Пијте вода

Сјаен начин за утринско поттикнување на вашето тело е секако чашата вода. Додадете кришка лимон која ќе му помогне на вашиот дигестивен тракт, но ќе ви помогне и во губењето на килограмите, а и ќе ве освежи.

6. 10-минутно кардио

Истражувањата покажаа дека утринските кардио вежби ја поттикнуваат работата на метаболизмот и даваат брз енергетски поттик.

7. Поставете си една цел за тој ден

Кога ќе ја остварите ќе се чувствувате супер и целосно мотивирни за нови нешта.

8. Тргнете на време

А уште подобро е да тргнете од домот 5 минути порано, така нема да бидете под стрес дека доцните.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.