Мажите кои имаат атрактивни жени се посреќни

Според една студија која успеавме да ја пронајдеме, мажите кои имаат атрактивни жени до себе, се посреќни и имаат посреќни бракови.

Многумина мислат дека ако бидат со атрактивна жена, ќе треба да се справуваат со голем број на додворувачи, но доколку овие размислувања ги немате, вие ќе бидете најсреќниот човек на светот. Исто така, според оваа студија се увидело дека и жените кои имаат атрактивни мажи, се доста посреќни во текот на својот живот.

Кај жените,  детерминантата на идеален партнер се поврзува со статус и богатсво, а мажите кои важат за атрактивни поголемиот дел од нив поседуваат и статус и богатсво.

За да добиете и да имате атрактивна жена до себе, мора да поседувате одредени квалитети, бидејќи тие жени знаат колку вредат и знаат што им треба до нив. Затоа ако сте стабилен партнер, атрактивната жена ќе биде стабилна до вас и нема да имате никаков проблем со нејзините додворувачи.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.