Маж со несекојдневна тетоважа: Истетовирал патики „Најк“ зашто би здодеално да купува нови (ВИДЕО)

Уметник за тетоважи од Манчестер на социјалната мрежа ТикТок споделил видео од необична тетоважа која ја направил, а на неименуваниот маж му ги истетовирал омилените „Nike“ патики на стапалата.

Мажот којшто сакал да заштеди пари побарал помош од Деан Гантер, да се позанимава со единствен зафат по што тетоважа уметникот станал вирален поради тоа што му исцртал реалистичен приказ на патики. Овој 34-годишен уметник којшто поседува студио за тетоважи во Манчестер, споделил како нацртал дизајн од „Nike“ патики на стапала на свој клиент.

@dean.gunther who needs shoes if you can permanently tattoo them to your feet.#shoestattoo#art#tattoo#nike@nike ♬ ALMOST HOME – Mad Adix, Marc Steinmeier

Уметникот кажал дека му биле потребни приближно два часа за цртање и уште осум часа за нанесување мастило на двете стапала.

Гантер којшто се преселил во Велика Британија пред пет години, за „NeedToKnow“ изјавил:

„Сакав да создадам илузија дека личноста носи патики, иако е боса. Тоа дефинитивно ќе ве натера да погледнете двапати. Да нацртате тетоважа со слободна рака е вистински предизвик.

Морав да се погрижам сè да тече по контурите на телото. Шаблонот во овој случај не би функционирал, така што сè исцртав со слободна рака“, вели уметникот.

Тој открил дека неговиот клиент бил „изморен од плаќање на нови патики, па одлучил да си го истетовира омилениот пар „Nike“ патики“.

По завршувањето на сесијата, Гантер ја споделил својата практична работа на социјалните мрежи и оттогаш станал вирален, добивајќи над 11.000 прегледи само на социјалната мрежа ТикТок.

Извор: Точка.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published.