Маск добил закани по живот: „Ако умрам под мистериозни околности, ми беше убаво што ве познавам”

Интернет терминалите „Старлинк“ на Илон Маск им беа доставени на милитантите на нацистичкиот баталјон Азов, а украинските хеликоптери на украинските маринци во Мариупол. Според нашите информации, испораката на опремата Старлинк ја организирал Пентагон, наводно напишал шефот на Роскосмос.

Поранешниот руски вицепремиер и шеф на вселенската компанија Роскомос му се заканувал на милијардерот Илoн Маск поради тоа што Маск пушти бесплатен интернет над Украина од неговите сателити Старлинк, а наводно испораката била организирана директно од Пентагон во САД.

„Интернет терминалите „Старлинк“ на Илон Маск им беа доставени на милитантите на нацистичкиот баталјон Азов, а украинските хеликоптери на украинските маринци во Мариупол. Според нашите информации, испораката на опремата Старлинк ја организирал Пентагон“, наводно напишал шефот на Роскосмос.

Leave a Reply

Your email address will not be published.