Млад и успешен, Дарјан Трајанов гостин во Џентлмен Магазин: “Свеста за здравјето е сеуште ниска”

Магистер по јавно здравје, млад успешен. Дарјан Трајанов, вљубеник во спортот и здравите навики. Според него мажите генерално слабо ги негуваат тие здрави навики, и некако се ставени во втор план, и сето ова мора да се промени. Макеоднските мажи сеуште имаат ниска свест кога се работи за здравјето и не обрнуваат доволно внимание, а времето во кое живееме не тера да внимаваме се повеќе.

Најчести пробели кај мажите се кардиоваскуларните проблеми, и мора навремено да се превенира. Прекумерната тежина го прави своето. Според Дарјан, треба да се стави прст и да се биде повеќе свесен, бидејќи така ја покажуваме убавата страна на џентлменството.

Многу повеќе на оваа тема и останатите, погледнете ги во целото интервју со Дарјан на Џентлмен Магазин.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Аљоша Симјановски: Џентлменството е воспитание и е основа во срцето (ВИДЕО)

Leave a Reply

Your email address will not be published.