Најголемите 10 британски актери на сите времиња (ФОТО)

Британските актери се навистина легенди. Британија може да се пофали дека имала секогаш актери на кои може да биде горда. Денеска ќе ви ги претставиме најдобрите 10 актери на сите времиња кои ни доаѓаат од Велика Британија.

Peter O’Toole (Питер Отул)

Cary Grant (Кери Грант)

Richard Burton (Ричард Бартон)

Idris Elba (Идрис Елба)

Laurence Olivier (Лоренс Оливер)

Ian McKellen (Иан Меккелен)

Ralph Fiennes (Ралф Фајнс)

Daniel Day Lewis (Даниел Деј Луис)

Christian Bale (Кристијан Бејл)

Riz Ahmed (Риз Ахмед)

Leave a Reply

Your email address will not be published.