Најдобрите рачни часовници во филмовите

Во многу добри дејства, рачниот часовник во филмот игра главна улога заедно со протагонистите, кои се тркаат со времето, изведуваат комплицирани дејствија споредени со времето – или се многу елегантни и мораат да носат добар рачен часовник. Ви претставуваме некои од најпознатите филмски ликови кои носат најценети часовници.

Рачен часовник Rolex Datejust во филмот „American Psycho“

Патрик Бејтмен, чиј лик го толкува Кристијан Бејл, носи Rolex Datejust, рачниот часовник во филмот „American Psycho“, бидејќи е престижен симбол на луксуз што е суштински во неговиот живот како бизнисмен. Бејтмен носи брендирана облека и користи производи за нега, а потребен му е и часовник за да не губи ни момент од драгоценото време на банкарот од Волстрит.

Омега – рачен часовник на агентот 007

Џејмс Бонд носел многу часовници – од Шон Конери, Пирс Броснан до Даниел Крег – можеме да ја следиме еволуцијата на претпочитањето на агентот 007 за Омега, како негов рачен часовник број 1. Џејмс Бонд помина низ еволуцијата на многу Rolexes и Tag Heuers, на неговото шпионско патување. Според толкувањето на Пирс Броснан, тој часовник стана Омега, како синоним додаток на тајниот агент. По него, Даниел Крег и остана верен на Омега до филмот „No Time To Die“.

Tag Heuer Carrera – рачен часовник во филмот „Inception“

Овој часовник е сон од соништата – буквално. На зглобот на Леонардо ди Каприо во филмот „Inception“ додека патува меѓу световите на соништата, Tag Heuer Carrera е и револуционерна и икона. Елегантен и безвременски хронограф, со ситно избришано челично куќиште и суптилен црн бројчаник, одлично е во контраст со стрелките и маркерите за часови. Рајан Гослинг го промовира овој рачен часовник едноставно со тоа што го носи.

Chopard Classic – рачен часовник во филмот „Беше еднаш во Холивуд“

Леонардо Дикаприо не може да избега од носење добар часовник, а зошто би? Во измислената приказна „Беше еднаш во Холивуд“, Дикаприо го игра Рик Далтон, несигурен актер во подем, чии амбиции се изразени со 18-каратниот Chopard Classic, рачен часовник во филм чие снимање е во 1969 година, па престижни симболи се во склад со времето.

Leave a Reply

Your email address will not be published.