Најдобрите филмови кои го прикажуваат Њујорк (ПРВ ДЕЛ)

Пак сме на тема Њујорк. Некако сме носталгични за тој лајфстајл или начин на живеење. Њујорк е приказна сама по себе, уникатна, единствена, брза. Низ годините сме гледале како се развива овој преубав град. Затоа сега одлучивме да ги прикажеме најдобрите 5 филмови кои го прикажуваат Њујорк, градот кој никогаш не спие.

CARLITO’S WAY, 1993

BPEAP0 AL PACINO CARLITO’S WAY (1993)

NORTH BY NORTHWEST, 1959

KING OF NEW YORK, 1990

KING OF NEW YORK, Christopher Walken, 1990.

ONCE UPON A TIME IN AMERICA, 1984

F4PB47 Robert De Niro / Once Upon a Time in America 1984 directed by Sergio Leone

ESCAPE FROM NEW YORK, 1981

Title: ESCAPE FROM NEW YORK ¥ Pers: BORGNINE, ERNEST / STROBEL, JOHN / BARBEAU, ADRIENNE / RUSSELL, KURT ¥ Year: 1981 ¥ Dir: CARPENTER, JOHN ¥ Ref: ESC005AY ¥ Credit: [ AVCO EMBASSY / THE KOBAL COLLECTION ]

ФОТО: Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Како да се облечете како вистински Њујоркер

Leave a Reply

Your email address will not be published.