Најдобрите форми на брада кои ја одбележаа 2022 година

Брадата е апсолутна и ненадмината машка мода која ги обединува мажите низ времето и просторот. Ако имате добра генетика, лесно е да пуштите брада, додека обликувањето на брада е нешто друго и бара соодветни вештини и алатки. Начинот на кој ја обликувате брадата зависи од неколку фактори – типот на косата, должината, густината, степенот на виткање, а за тоа се потребни соодветни вештини и алатки. Пред вас се најдобрите стилови на брада кои ја одбележаа 2022 година, кои можат да ве инспирираат да ја пронајдете или подобрите формата на брадата.

Пронајдете ја формата на брадата која најмногу ви одговара

Разноврсна класика

Ако барате едноставна, стандардна брада која изгледа одлично, ова е најдобрата форма на брада за вас – краток, стилски, уредно потстрижен стил кој одлично се вклопува со речиси сите типови коса и фризури. Нема испакнати влакна, природната густина на брадата го нагласува делот околу усните, изгледа пристојно во секоја прилика.

Густа и целосна форма на брада

Многу момци имаат густа и груба брада и остра и густа коса – зошто да не ги споите и двете, на најдобар начин? Погустата коса има тенденција да расте погусто, па можете да добиете многу убава и униформа форма на брада без многу напор, со малку прецизен стил. Полната брада е најгуста околу устата, додека страните се пократки, а оваа „насока“ овозможува брадата да расте и да не изгледа неуредно дури и кога е време за нова фризура.

Засенчена коза

Независна коза не е лесна за одржување, затоа стилистите предлагаат да се одрази сенката на образите (еднодневна или дводневна брада, во зависност од брзината на растење), од која се издвојува густината на козата. Со овој облик на брада, истовремено постигнувате полнота и контраст, не изгледа тенко и нерамномерно и одговара на секоја дебелина на брадата.

Лежерен и робустен облик на брада

Сакате густа и бујна брада (која одлично оди со подолга коса) без да личите на пештерскиот човек? Тајната на средната и целосна густа брада е во уредниот стајлинг. Чувствителноста создадена од должината ви дава груба атмосфера, а уредниот крој ве спречува да изгледате примитивно.

Екстра уредно

Сакате кратка брада и носете ја косата доволно долга за да го надополни целокупниот облик на вашето лице? Стил во кој областа на мустаќите и козата е малку подолга, додека страните се кратки, а образите се избричени (или влакната на образите не ви се здебелуваат), прави да изгледате многу уредно, но во неформален начин.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.