Најубавите модели на Ферари

Ви ги претставуваме најубавите модели на Ферари, воедно и најфраерските автомобили во светот. Симболот на брзината – Ферари. Секој прав господин знае што значи Ферари.

Ferrari претставува вистински синоним за брзина и стил. Да се направи листа од најдобрите 10 Ferrari модели е речиси невозможно, но ако ја збориме вистината постои само едно вистинско Ferrari, човекот од Маранело, г-дин Енцо Ферари. Тој го пронашол својот пат кон автомобилската индустрија по колапсот на столариската индустрија на неговиот татко во 1929 година. На почетокот Енцо продолжил да се трка за Alfa Romeo, се до моментот кога тој не го создал својот тим наречен, Scuderia Ferrari. Од тие негови скромни почетоци, тој успеал да израсне еден вистински глобален бренд.

По повод јубилејната година на Ферари, решивме да ве прошетаме низ нивните најпознати модели на автомобили. Црвениот брз свет на Ферари е фантастичен. Еве ги најубавите модели на Ферари. Одберете го фаворитот.

1. 1949 FERRARI 166MM BARCHETTA

Petersen Museum

2. 1955 FERRARI 857 SPORT

Petersen Museum

3. 1961 FERRARI 250 CALIFORNIA SPYDER SWB

Petersen Museum

4. 1963 FERRARI 250 GTO

Petersen Museum

5. 1965 FERRARI 250 LM

Petersen Museum

6. 1976 FERRARI 312T2

Petersen Museum

7. 1988 FERRARI 288 GTO

Petersen Museum

8. 2003 FERRARI ENZO

Petersen Museum

9. 2006 FERRARI 248 F1

Petersen Museum

10. 2014 FERRARI LAFERRARI

Petersen Museum

ФОТО: Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Џани Ањели и неговата колекција на автомобили

Leave a Reply

Your email address will not be published.