Најуспешните бизнисмени кои немаат факултет

Без разлика што и да ви кажуваат, дипломата од факултет не ви носи успех сама по себе. Има многу успешни примери кои направиле империи или огромни бизниси без никакво факултетско образование.

Но да сме искрени, тие се поретки, и мора да признаеме дека едукацијата ве носи во врвот на голем број компании.

Еве ги најуспешните бизнисмени кои немаат факултет.

Matt Mullenweg – сопственик на WordPress

Mark Zuckerberg – сопственик на Facebook

David Karp – основач на Tumblr

Pete Cashmore – основач на Mashable

Daniel Ek – ко-основач на Spotify

Evan Williams – ко-основач на Twitter

Bill Gates – ко-основач на Microsoft

Richard Branson – сопственик на Virgin

Steve Jobs – ко-основач на Apple и Pixar

Steve Wozniak – ко-основач на Apple

Henry Ford – основач на Ford

Michael Dell – основач на Dell Computers

Walt Disney – основач на Walt Disney

Leave a Reply

Your email address will not be published.