Неколку знаци дека сте поуспешни од тоа што мислите

Никогаш не се споредувајте со другите. Тоа е она прво правило. Споредбата со другите е секогаш лош начин да го процените сопствениот успех бидејќи секогаш ќе постојат оние кои се подобри, попаметни, побогати или на прв поглед посреќни од вас. Овие неколку знаци ќе ви покажат дека сте посреќни и поуспешни од тоа што мислите.

1. Имате доволно пари и можете да изберете на што ќе ги потрошите. Ова значи дека одреден дел од приходите може да си го потрошите на буквално што сакате – да бидеме реални малкумина ја имаат оваа среќа.

2. Имате блиски пријатели. Ова е навистина реткост бидејќи не е голем бројот на оние кои можат да се пофалат со верни пријатели. Тоа е успех!

3. Околу вас се луѓето кои сакате да се во ваша близина. Доколку во вашата околина се наоѓаат лицата кои всушност вие посакувате да се наоѓаат, а тоа се стабилните, успешните и добрите лица, тоа е успех!

4. Неуспехот го гледате како тренинг, со него вежбате како да станете подобри и поуспешни, доколку ова сте го сфатиле и го применувате – тоа е успех.

5. Им препуштате на другите да бидат во прв план. Свесни сте колку сте успешни и нема потреба секогаш да се истакнувате, туку тоа им го дозволувате и на другите.

6. Имате цел. Успешните луѓе имаат цел, а резултат на тоа е да се возбудени, посветени, страствени и неуништливи.

ФОТО Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.