Одлична вест за оние кои пијат многу кафе

Многу се пишуваше за тоа колку кафето е добро или штетно за здравјето.

Новото истражување направено на Универзитетот во Хонг Конг откри дека оние кои го консумираат почесто имаат посилни коски. Студијата, во која учествувале повеќе од 500 возрасни лица, откри дека овие лица имаат поголем процент на минерали во коските, што ги прави посилни, а и помалку склони кон фрактури на коските при паѓање.

“За луѓето кои пијат многу кафе, а водат сметка за здравјето, ова е одлична вест. Кафето е генерално добро за коските. Кога некој следен пат ќе ви приговара зошто премногу пиете кафе, повикајте се на истражувања кои зборуваат за позитивното дејство”, изјавил д-р Чед Дил.

Leave a Reply

Your email address will not be published.