Одлични трицепс вежби за посилни и големи раце

Дали вашите раце изгледаат големи однапред, а се потенки назад?

Никогаш не ја мешајте активноста со успех. Најдобрите цели може да не ги постигнете како прво и основно, поради сиромашниот избор на вежби. Значи, да ви биде јасно: Некои движења се подобри од другите кога станува збор за градење на мускулите.

Некои од овие вежби се потврдени од страна на истражување, особено ЕМГ студии, кои ја мерат електричната активност за работа на мускулите.

Ако не го гледате вашиот фаворит на оваа листа, не очајувајте! Овие вежби не се доволни за да го комплетирате целиот тренинг за трицепс, тие се само почеток.

Потисок со шипка над глава (Француски потисок)

Луѓето кои ја имаат напишано книгата за тоа како да се оптимизира тренигот со ЕМГ-базирани вежби ја посочија како најдобра вежба за целосно активирање на трицепсот.

Иако ова движење, исто така познато и како француски потисок или лежечка трицепс екстензија, ја изолира страничната или долгата глава на трицепсот подобро од сите други вежби, позицијата на раката нормално на вашето тело е комбинација на активноста на двете глави за катапултирање на ова движење на врвот на листата.

Бенч прес потисок со тесен фат

Ако сте прочитале некои од нашите претходни статии за најдобри вежби, како оние за гради и грб, тогаш веќе знаете дека сакаме комплексни (multijoint) вежби, бидејќи тие се најдобри за мускулен раст.

Ние сме големи љубители на бенч потисокот за трицепс, бидејќи проширувањето на лактите за време на потисокот е трицепс тренинг сам по себе.

Пропаѓање на клупа со додатна тежина

Ова multijoint движење е слично на машината за пропаѓање, но за тоа треба партнер за поставување на тежините на надколеницата и позиционирање на две рамни клупи  на правилно растојание. Дроп сериите се лесни за правење, само отстранете плоча за да ја проширите вашата серија.

Седечки потисок со тег над глава

Откако вашите раце ќе отидат горе, долгата главата станува цел, па тоа е секогаш добра идеја да додадете некој вид вежба над главата во вашиот тренинг за трицепс. Ова е само еден од многуте добри опции, и тоа е веројатно најлесниот да се влезе во стартната позиција, особено кога се седи.

Ако имате партнер, тоа е уште полесно, ако тој ви ги дава тежините.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.