Омилениот коктел на легендарниот актер и џентлмен Кери Грант

Сите ние имаме наши идоли или рол модели кои постојано ги следиме и се интересираме за нивните навики. Денеска ќе зборуваме за омилениот коктел на еден од најголемите актери кои важат за најголеми џентлмени Кери Грант.

Овој актер навистина е синоним за џентлмен. Неговите филмови оставиле траен белег во светот. Важел за актер кој бил стациониран во Калифорниа, а неговиот стил се карактеризирал со британската мода. Негов омилен коктел бил Стингер.

Тоа е коктел со коњак, мешан со мента и декантиран во чаша за коктели. Важел за дигестив. Кери Грант овој коктел го пиел дури и во некои од неговите филмови.

Leave a Reply

Your email address will not be published.