Официјално, ќе се снима Џокер 2 дел

Конечно е потврдено, публиката наскоро повторно ќе може да го види Жоакин Феникс во уште една улога на Џокерот …

Режисерот Тод Филипс ја искористи платформата на Инстаграм за прв да потврди дека продолжението на филмот, најавено во 2019 година, ќе пристигне наскоро. Филипс ја сподели корицата на сценариото, заедно со работниот наслов Joker: Folie à Deux. Folie à deux е француски термин што значи „лудило за двајца“, па дефинитивно можеме да замислиме што е навестувањето овде и што се подготвува за продолжението.

Дали Џокерот, познат и како Артур Флек, доби придружник, можеби дури и придружник овој пат, или оваа поделена перцепција е задолжена за испреплетување на два спротивставени света уште повеќе? Се уште никој нема одговор на ова, а се останува на Филипс, кој на крајот одлучува за се и молчи за дополнителни информации поврзани со филмот.

Меѓутоа, ако се земе предвид значењето на насловот, тогаш тоа може да биде навестување дека ќе биде претставен уште еден познат лик на DC, тесно поврзан со Џокер. Тоа не е никој друг туку Харли Квин, но нема многу шанси да ја видиме Марго Роби со Хоакин Феникс. Таа веќе беше поврзана со Џаред Лето за време на реинтерпретацијата на нејзиниот лик во насловот „Suicide Squad“.

Покрај тоа, Роби веќе изјави дека мора да се одмори од улогата на Харли Квин: „Имав двојно снимање и две споредби на проекти, Birds и Suicide Squad, па бев многу исцрпена и немав пауза од Харли. Бидејќи таа е многу исцрпувачка. Не можам да кажам кога ќе ја видиме следно. „Јас сум исто толку заинтригирана како и сите други.

Од друга страна, иако можеби нема да ја видиме Роби во улогата на овој лик, Феникс дефинитивно по втор пат ќе биде Џокер. Во истата објава на Инстаграм во која беше објавено името на новиот филм, Филипс пушти и фотографија од Жоакин Феникс како го чита сценариото, само потврдувајќи дека популарниот актер дефинитивно е на нов проект.

Leave a Reply

Your email address will not be published.